Історія Дня святого Валентина - визначення, походження + факти

Категорії
Зміст
  1. Походження Дня Святого Валентина
  2. Звідки походить слово «Валентин»?
  3. Хто такий насправді святий Валентин ?
  4. Історія Дня Святого Валентина
  5. Перший Валентин
  6. Луперкалій
  7. Як вперше святкували День святого Валентина?
  8. Історія кохання в день Святого Валентина
  9. Що означає сьогоднішній день Святого Валентина?
  10. Записки, подарунки та шоколадні цукерки, боже!
  11. Звідки взялися квіти?
  12. А як щодо літаючого малюка?
  13. Факти та поширені запитання про День Святого Валентина
  14. Питання: День Святого Валентина призначено лише для святкування між парами?
  15. Q: Що подарувати на День святого Валентина?

Ми глибоко занурилися в походження та історію Дня святого Валентина та зібрали всі теорії та легенди (деякі темніші, ніж інші), щоб простежити нитки, які ведуть до романтичного свята, яким воно є сьогодні. Скористайтеся наведеним нижче змістом, щоб переходити до різних розділів і відкривати повну історію Дня святого Валентина. 

Походження Дня Святого Валентина

Отже, як виник День Святого Валентина? Ось відповіді на деякі поширені запитання про походження Дня святого Валентина:

Звідки походить слово «Валентин»?

Багато хто вважає, що День святого Валентина названий на честь святого Валентина Римського, улюбленого мученика, який був страчений 14 лютого в 3 столітті нашої ери . Однак насправді було кілька чоловіків, відомих як «Св. Валентина», які були страчені за правління римського імператора Клавдія Готського . У той час, коли християн часто переслідували, зростала кількість страт релігійних прихильників, відомих як мученики. Історії релігійного героїзму святого Валентина Католицька церква вшанувала святкуванням Дня святого Валентина.

Хто такий насправді святий Валентин ?

Два найвідоміших святих Валентина були римським священиком та італійським єпископом . Священик на ім'я Валентин був заарештований за свої переконання і поміщений під варту. Валентин уклав угоду з чоловіком, який його охороняв, що якщо він зможе вилікувати свою прийомну дочку від сліпоти, то прийме християнство. Легенда свідчить, що Валентин зміг зробити так, щоб дівчина прозріла, а охоронець і вся його родина стали християнами. Коли імператор почув цю новину, він наказав їх усіх стратити.

Другий Валентин потрапив у подібну ситуацію; він сперечався з потенційним наверненим і закінчився тим, що зцілив сина цього чоловіка. Той самий імператор Готик стратив його, а також людину, яку він навернув. Деякі вважають, що ці чоловіки є двома інтерпретаціями однієї історії, однак ніхто не знає, ким був оригінальний святий Валентин.

Історія Дня Святого Валентина

З часом легенда про цих мучеників перетворилася на християнське святкування їх смерті. Вважається, що католицька церква, можливо, спочатку встановила День святого Валентина, щоб вшанувати цих чоловіків, яких вона вважала мучениками.

Перший Валентин

У середньовічних легендах і тому, що часто зображується в сучасних ЗМІ, святий Валентин таємно вінчав пари, щоб захистити молодих чоловіків від війни. Інші історії розповідають , що святий Валентин закохався в сліпу дівчину, яку він зцілив, і що він написав їй першу «валентинку» під час ув’язнення — лист, який він нібито підписав «Від вашого Валентина», вираз, який досі використовується сьогодні. Однак історичних підтверджень цих історій немає.

Луперкалій

Інші вважають, що християнська церква вирішила перенести день святого Валентина на середину лютого, щоб приховати язичницьке святкування Луперкалій, також відоме як свято родючості.

Луперкалії спочатку були священним зібранням римських священиків, яке відбувалося з 13 по 15 лютого. Язичницький ритуал включав принесення в жертву собаки та козла та ходіння вулицями, накриваючи жінок шкірою, що, на їхню думку, сприяло родючості. Не менш дивною частиною свята була традиція жінок поміщати свої імена в урну, з якої могли вибрати холостяки. Жіноче ім’я, яке вони витягнули, відповідало їм на час фестивалю, і часто парні пари одружувалися!

Як вперше святкували День святого Валентина?

Тож яка справжня історія Дня святого Валентина? Луперкалія була Зрештою оголошена поза законом . Однак наприкінці V століття Папа Гелантіс оголосив 14 лютого «святом Святого Валентина», позбавивши цей день від непокірного свята. Історики донині сперечаються, чи мала ця дія приховати Луперкалії чи вшанувати релігійний героїзм святого Валентина.

Історія кохання в день Святого Валентина

Дня Святого Валентина Перше офіційне згадування про романтику нарешті з’явилося більш ніж через тисячу років після смерті мученика, коли Джефрі Чосер, середньовічний поет, постановив, що лютневе свято Святого Валентина пов’язане зі спарюванням птахів. Англійські птахи спаровувалися в лютому, і незабаром після згадки Чосера в його «Парламенті фолів» європейська знать почала надсилати любовні записки під час шлюбного сезону птахів. Незабаром після цього закохана дівчина Шекспіра , Офелія, назвала себе Валентином Гамлета. Романтизм свята Чосера та Шекспіра у їхній творчості незабаром почав набирати популярність у Великобританії та решті Європи. У 1415 році Карл, герцог Орлеанський , написав своїй дружині, перебуваючи у в’язниці в Лондонському Тауері після того, як його взяли в полон у битві при Егенкурі. Навіть король Генріх V найняв письменника, щоб він написав валентинку для Катерини Валуа, завдяки чому написання любовних листів асоціюється з цим днем.

Що означає сьогоднішній день Святого Валентина?

Отже, як ми змогли відсвяткувати День святого Валентина з квітами, шоколадом і любовними записками, коли все почалося з такого темного початку?

Як ми вже обговорювали, протягом тисячоліть середина лютого була загальновідомою святкуванням свята родючості, тому не дивно, що романтика асоціюється зі святом. Незалежно від того, чи можна повністю віддати належне Чосеру та Шекспіру, безсумнівно, вони популяризували нинішні асоціації, що оточують цей день. Сьогодні люди продовжують надсилати квіти в особливих випадках або висловлювати почуття любові та захоплення. Окрім квітів, іншими сучасними символами Дня святого Валентина є шоколадні цукерки, цукеркові сердечка та листівки.

Записки, подарунки та шоколадні цукерки, боже!

У 17 столітті у Великій Британії друзі та закохані почали обмінюватися маленькими подарунками та рукописними записками. Згодом традиція потрапила до Нового Світу, і в 19 столітті разом із промисловою революцією з’явилися фабричні листівки до Дня Святого Валентина. Зниження вартості поштових відправлень сприяло зростанню популярності надсилання привітань із Днем святого Валентина, і Естер А. Хоуленд стала піонером у масовому виробництві перших валентинок із мережива, стрічок і барвистих зображень. Незабаром її стали називати «Мати Валентина».

Першу коробку шоколаду створив Річард Кедбері, який почав пакувати шоколадні цукерки в модні коробки, намагаючись збільшити продажі. Він створив першу коробку шоколадних цукерок у формі серця в 1861 році, і сьогодні щороку продається понад 36 мільйонів коробок шоколадних цукерок у формі серця. Перші цукерки-сердечка також були зроблені бостонським фармацевтом Олівером Чейзом як медичні таблетки для розсмоктування, які використовувалися від болю в горлі. Такі слова, як «З Днем святого Валентина» та «Кохана», не були написані на цукерках набагато пізніше.

Звідки взялися квіти?

Оскільки родючість також була пов’язана з землеробством, квіти, природно, стали улюбленим подарунком. Століттями квіти символізували родючість, любов, шлюб і романтику. Історія дарування коханій людині квітів на День Святого Валентина походить від старомодного звичаю надсилати квіткові букети, щоб передати невербальне повідомлення. Шведський король Карл II започаткував у Європі традицію «перської мови квітів», відправивши перший букет на День святого Валентина, використовуючи кожну квітку для передачі певного значення, що дало змогу вести цілу розмову без слів.

Червоні та білі троянди, безумовно, є найпопулярнішими квітами на День святого Валентина . Червоний символізує «романтику, кохання, красу та мужність», а білий — «чистоту, вірність і невинність». Червона троянда без шипів може означати «кохання з першого погляду». Інші кольори троянд можна використовувати для позначення дружби (жовтий), вдячності (персиковий), чарівності (лавандовий) або солодкості та витонченості (рожевий).

Красу троянди пояснювали стародавні міфи про божественне творіння. Грецька богиня Хлорис знайшла мертву лісову німфу і перетворила її на квітку; її чоловік Зефір роздув хмари, щоб сонце Аполлона могло кидати теплі промені. Афродіта додала краси та ароматного нектару Діоніса, тоді як три грації ще більше дарували подарунки чарівності, радості та пишноти новоспеченій троянді. Тоді «Королеву квітів» подарували синові Афродіти, Еросу, божеству кохання.

Статистика показує, що понад 80% подарунків до Дня Святого Валентина включають троянди, і що майже третина всіх дорослих американців придбає або рослини , або квіти в якості подарунка.

А як щодо літаючого малюка?

У римській міфології Купідон був пустотливим сином Венери, богині кохання та краси. Він був відомий тим, що пускав стріли як у богів, так і в людей, змушуючи їх миттєво закохуватися одне в одного. Художники епохи Відродження, такі як Караваджо, створили незмінне зображення Купідона у вигляді крилатого хлопчика з луком і стрілами, яке пізніше було розміщено на вітальних листівках початку XIX століття.

Факти та поширені запитання про День Святого Валентина

За даними Асоціації вітальних листівок США , щороку в усьому світі надсилається приблизно один мільярд листівок до Дня святого Валентина, що робить це свято другим за кількістю розсилки листівок. Подивіться нижче, щоб дізнатися кілька цікавих фактів про День святого Валентина та поширених запитань про історію Дня святого Валентина!

  • 6 мільйонів пар, ймовірно, заручяться на День Святого Валентина ( Huff Post ).

  • було виготовлено 250 мільйонів Дня святого Валентина У 2019 році до троянд ( Товариство американських флористів ).

  • У 2019 році 5,4 мільйона домогосподарств дарували своїм домашнім улюбленцям подарунки на День Валентина ( Finder ).

  • У 2020 році 3 з 4 американців вважали святкування Дня Святого Валентина важливим ( Національна федерація роздрібної торгівлі ).

  • У 2020 році пари обмінялися 190 мільйонами вітальних листівок до Дня святого Валентина ( Національна федерація роздрібної торгівлі ).

  • У 2021 році загальні витрати на свято перевищили 21,8 мільярда доларів ( Національна федерація роздрібної торгівлі ).

Питання: День Святого Валентина призначено лише для святкування між парами?

Відповідь: День святого Валентина став щорічним святом для всіх типів стосунків! Це може означати висловлення того, як сильно ви любите членів своєї родини, колег, маленьких дітей або пухнастих друзів. Ознайомтеся з нашою публікацією про ідеї віртуального Дня святого Валентина , який став різновидом типових свят, щоб натомість святкувати друзів!

Q: Що подарувати на День святого Валентина?

A: Незалежно від того, чи це ваш перший День святого Валентина разом, чи ваш 20-й, вибрати подарунок для вашої особливої ​​людини може бути важким завданням! Цукерки та троянди до Дня Святого Валентина є традиційними пропозиціями, а спа-кошик до Дня Святого Валентина додає розкішний сучасний вигляд. Щоб допомогти вам у виборі, ми створили найкращі ідеї до Дня Святого Валентина для кожного етапу ваших стосунків !

Ми підбадьорили вас до Дня Святого Валентина? Хоча історія Дня святого Валентина складається не лише з шоколаду та троянд, ми раді, що у нас є день, присвячений любові до інших! Будь-яке кохання має значення, тому цього року не забудьте надіслати мамі записку, зробити подарунок колезі та висловити додаткову любов і вдячність другові, який цього потребує. Щоб отримати більше ідей для подарунків, перегляньте наші подарункові кошики до Дня Святого Валентина , які ідеально підійдуть для кожного!

День Святого Валентина!

( 3575 )
Рекомендовані товари
Швидке замовлення

25 кущових троянд Марвелоуз 60 см

Швидке замовлення

101 троянда Аваланч 60 см

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*