Квітка народження лютого + більше: фіалка

Категорії
Зміст
  1. Фіалки в історії
  2. Цікаві факти про фіалки
  3. Особистісні риси, пов’язані з квіткою народження лютого
  4. Інші лютневі квіти
  5. Квітка народження лютого – ірис чи фіалка?
  6. Ірис проти фіалки
  7. Камінь народження лютого 

Сьогодні існує майже 500 видів фіалок, які належать до роду фіалок і найчастіше зустрічаються в Північній півкулі. Ця популярна квітка здобула таке велике визнання своєю красою та символікою, що стала офіційною квіткою чотирьох штатів: Род-Айленд, Іллінойс, Вісконсін та Нью-Джерсі.

Фіалки в історії

Фіалки датуються 500 роком до нашої ери, де їх вперше почали культивувати греки та римляни. Вони вважали, що ця лютнева квітка була корисною в травах для боротьби з різними хворобами та недугами. Квіти також використовували для виготовлення вина та підсолоджування їжі — їх навіть використовували як інгредієнт любовних зілля!

Перенесімося до 1814 року, коли горезвісний французький військовий та імператор Наполеон Бонапарт використав квіти, щоб накрити могилу своєї дружини Жозефіни. Незабаром після цього він оголосив фіалку своєю фірмовою квіткою і отримав прізвисько «Капрал Вайолет». Можливо, саме тому фіалки символізують лютий, місяць любові та романтики.

Як випливає з назви, фіалки можна знайти в темно-фіолетовому або синьо-фіолетовому кольорі, але також часто зустрічаються ці квіти у відтінках синього, жовтого та кремового.

  • Кожен фіолетовий колір має своє унікальне значення, яке можна побачити нижче:

    • Блакитні фіалки представляють: Вірність і любов

    • Білі фіалки представляють: цнотливість і чистоту

    • Жовті фіалки представляють: Гідність

  • Як символ пам'яті ранні римляни несли фіалки на похоронах.

  • Фіалки також символізують скромність, невинність, благородство, натхнення, гідність, захист, духовність і достаток.

  • Фіалки найчастіше асоціюються з коханням через любовні стосунки. У багатьох культурах навіть стало традицією відзначати місце, де померло справжнє кохання, квіткою фіалки.

  • У християнстві фіалки є символом як Ісуса, так і скромності Діви Марії.

Оскільки День святого Валентина припадає на лютий, не дивно, що такий символ любові та відданості, як фіалка, є офіційною квіткою народження цього місяця.

Цікаві факти про фіалки

Ця приголомшлива квітка широко поширена в усьому світі, що робить її однією з найпопулярніших квітів досі. Завдяки своїй славі він став широко використовуватися в багатьох домогосподарствах, культурах і традиціях.

  • У всьому світі налічується близько 500 видів фіалок. Найпоширенішим видом фіалки, що зустрічається в США, є синя фіалка або Viola sororia.

  • Фіалки відомі своєю витривалістю зі шкалою від 3 до 9 і можуть адаптуватися майже до будь-якого середовища чи клімату.

  • Фіалки їстівні для людей і домашніх тварин, що робить їх невибагливими у догляді рослинами.

  • Ви можете знайти ці фіолетові квіти в різноманітних пікантних стравах, таких як салати та супи.

  • Їх також використовують як гарнір до тортів, тістечок і шоколаду, оскільки вони їстівні.

  • Ви можете знайти велику кількість вітаміну С у пелюстках і стеблах фіалок — більше, ніж у більшості овочів. У контексті: 1/2 склянки фіалок містить стільки ж вітаміну С, скільки 3 апельсини!

  • Фіалки відомі своїм невловимим запахом, який зникає лише після одного нюхання. Чудовий аромат зникає завдяки хімічній речовині під назвою іонін, яка тимчасово знижує чутливість вашого нюху.

  • Ім'я Вайолет займає перше місце в чартах як жіноче ім'я, походить від латинського походження, що означає «фіолетовий».

  • Іллінойс був першим із 4 штатів, який прийняв фіалку як квітку штату, офіційно позначивши її в 1908 році.

Особистісні риси, пов’язані з квіткою народження лютого

Незважаючи на те, що квітка фіалки має багато різних значень, ви можете запитати, що ваша квітка говорить про вашу особистість. Загалом квітка народження лютого пов’язана з такими ознаками:

  • Чесність : ви пишаєтеся тим, що є чесними та відвертими у складних ситуаціях і вирішуєте не приховувати жодних таємниць чи інформації від близьких. Ваша незаперечна довірливість залишається непоміченою і робить вас благородним і вірним другом.

  • Скромний : ставлення до людей з добротою та повагою завжди є пріоритетом, а думати про інших надзвичайно важливо. Ви ніколи не забуваєте поділитися своєю вдячністю і швидко прощаєте.

  • Мудрий: Ви маєте терпіння та контроль, щоб вчитися з важливих життєвих уроків, і дисципліновані у багатьох аспектах свого життя. Ви визнаєте свої помилки і вчитеся на них, і це ваша риса, якою багато людей захоплюються.

Інші лютневі квіти

Фіалка — не єдина офіційна квітка лютого — насправді є ще одна барвиста квітка, яка ділиться такою назвою!

Квітка народження лютого – ірис чи фіалка?

Лютий фактично має дві офіційні квіти народження: фіалку та ірис. Фіалка символізує справжню любов і достаток, тоді як ірис є символічною квіткою грецької богині Іриди, яка також була посланцем кохання.

Ірис проти фіалки

Обидві квіти несуть послання любові та родючості, що робить їх природним вибором для представлення лютого. Однак у них є свої відмінності, від зовнішнього вигляду до історичного походження.

Ірис: Ірис — це квітка унікальної форми, яка має три зовнішні звисаючі пелюстки та три внутрішні вертикальні пелюстки. Їх вирощують у багатьох кольорах, включаючи синій і фіолетовий, білий і жовтий, рожевий і оранжевий, коричневий і червоний і навіть чорний. Традиційно іриси символізують красномовство, віру, мудрість і надію, так само як лютий несе з собою обіцянку, що весна скоро повернеться.

Ірис був цінною квіткою з давніх часів, часто з’являючись у витворах єгипетського мистецтва, датованих часами 28-ї єгипетської династії приблизно 400 року до нашої ери. Фактично вважається, що квітка, вирізана на Сфінксі в Гізі в Єгипті, є ірисом.

Фіалка: у той час як у ірисів звисають пелюстки, у фіалок пелюстки у формі віяла з листям, схожим на серце. Вони не мають широкого розмаїття кольорів і найчастіше вирощуються в синьо-фіолетовому відтінку. Фіалки символізують справжнє кохання, невинність, достаток і скромність, аж до 500 року до нашої ери в Греції, де вони стали невід’ємною складовою повсякденного життя.

Окрім лютневої квітки народження, ваш камінь також має багато символізму.

Камінь народження лютого 

Камінь лютого, аметист, є фіолетовим кварцом, який, як кажуть, зміцнює стосунки та надає своєму власникові ясності, сміливості та усвідомленості. Давньогрецька назва походить від слова amethystos , що означає «не п'яний». Вважалося, що цей дорогоцінний камінь захищав тих, хто його носить, від пияцтва та від Діоніса, бога сп’яніння.

У середні віки аметист був рідкісною красою. Фіолетовий колір вважався королівським, тому аметисти часто носили англійські аристократи, щоб символізувати своє високе становище. Однак, незважаючи на те, що він був ексклюзивним скарбом, сьогодні цей привабливий дорогоцінний камінь можна знайти по всьому світу та побачити в багатьох типах ювелірних виробів.

Завдяки листям у формі серця та витонченим пелюсткам барвистий букет фіалок гарантовано сподобається майже кожному, хто святкує День Святого Валентина, і стане ідеальним вибором для букета на день народження в лютому .

( 53735 )
Рекомендовані товари
Швидке замовлення

101 троянда Марічка 80 см

Швидке замовлення

101 троянда Аваланч та Марічка 60 см

Швидке замовлення

51 мікс троянд Аваланч, Міс Піггі, Ель Торо 60 см

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*